patronen

De Sydney kokerrok van La Maison Victor

Een zwarte kokerrok – eentje niet opkruipt en trekt bij de zakken, zoals de kokerrok die ik had – stond hoog op mijn verlanglijst voor mijn wintergarderobe. Ik had een patroon klaarliggen: de Sydney rok van La Maison Victor. Samen met m’n moeder kocht ik een mooie, diepzwarte stof, een beetje tussen joggingstof en neopreen in (zigzaggen/locken was niet nodig, handig!). Kan niet misgaan, dacht ik.

En inderdaad, de rok liet zich best makkelijk in elkaar zetten. En de stof was inderdaad supermooi.


Omdat ik de rok eerst flink verlengde maar later toch weer moest inkorten, moest ik het split een beetje improviseren, maar dat lukte hartstikke goed.


Zelfs voor de voorgeschreven blinde zoom met flanelsteek, die me bij deze stof niet zo mooi leek, had ik een oplossing: ik stikte gewoon haaks op de zoomrand, precies in alle deelnaden. En dat zijn er nogal wat: zeven om precies te zijn.

Mijn rok is perfect en past perfect. Maar toch ben ik er niet blij mee. Want eenmaal aan het combineren geslagen, bleek dat hij eigenlijk met zo ongeveer alles – op één vlindervormige sweater na, gecombineerd met een paar sneakers – heel truttig staat. En dat komt… door de panties. Het is een winterrok, dus ik heb geen keus. Ik had het kunnen weten, voordat ik a) VEEL te veel stof kocht en b) veel te veel tijd kwijt was.

Nou ja, het was in elk geval een leerzaam project. En als ik ooit nog als serveerster aan de slag ga, heb ik de perfecte rok.

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *