patronen

De Victoria-rok van La Maison Victor

Ik maakte mijn allereerste serieuze rok deze week, de Victoria rok uit La Maison Victor #2 van 2015. De lap had ik al liggen om een Scarlet short mee te maken, maar daar had ik er inmiddels al twee van. En zeg nou zelf: dit stofje riep er toch om om een rok te worden?

En aldus geschiedde. Na die twee LMV-Scarlets plus een LMV-Hanna jurk – die alle drie nogal een fikse klus waren als je zoals ik nog maar een week of zes aan het naaien bent – was deze rok een verademing van simpelheid. Dat komt ook doordat ik de nep-knoopsgaten achterwege heb gelaten (want blinde rits op de rug). Hij was dus  binnen een paar uur af, wat nieuw is voor mij. Maar hoera!

Ik heb wel 7 centimeter moeten verlengen, want de LMV-patronen zijn gemaakt voor mensen van 1.72. Ik ben toch wat langer. Ik had gewild dat deze rok net iets langer was uitgevallen, maar soit, zedig genoeg om over straat te kunnen, denk ik zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *