patroonhacks

Een Tilda top met zoomband (!)

De Tilda top van La Maison Victor is hier een favoriet. Afgelopen week naaide ik mijn derde exemplaar en het is nog niet de laatste! Het is een makkelijk shirt om te maken (hoewel ik bij eerdere stuks flink heb zitten worstelen met de halsbelegjes) en de pasvorm is super. Ik heb wel moeten verlengen met 8 centimeter, want de patronen van LMV zijn ontworpen voor mensen met een iets korter postuur dan ik.a

Ik maakte de top in een extreem rekbare en dunne jersey. Toen ik de stof kocht, heb ik er geen moment bij stilgestaan dat ik hier nog wat mee te stellen zou krijgen. Dat heb ik geweten. Zowel het knippen – zorg maar eens dat die dunne stof netjes op elkaar blijft liggen als je er eenmaal de schaar in zet – als het naaien was een geduldwerkje. Maar (heel veel) spelden zijn je beste vriend en uiteindelijk viel het nog best mee.

Zoomband
Aanvankelijk wilde ik de mouwen en onderkant omzomen met een tweelingnaald. Die had ik hier speciaal voor gekocht en ik had er al een beetje mee geëxperimenteerd (wat superleuk was). Maar gezien de eigen wil van de stof, moest ik eigenlijk de zoom verstevigen, wilde de tweelingzoom goed blijven zitten. Dat deed ik met zoomband, wat ik toevallig in huis had omdat ik het eens bij de HEMA was tegengekomen. Ik dacht toen: geen idee wat dit is, maar het ziet er onmisbaar uit dus ik moet dit vast en zeker hebben.
Lang verhaal kort: toen ik eenmaal dat zoomband tussen de zoom had gestreken en zag dat het misschien wel mooier was om gewoon niets meer te stikken – het ontwerp van de top is nogal minimalistisch –  heb ik besloten het zo te laten.

img_9740

Zo ziet het er aan de binnenkant uit. Ik weet niet of de zomen een rondje wasmachine gaan overleven. Als dat niet het geval is, grijp ik mijn tweelingnaald en overtreed alsnog de regels van het minimalisme  😉

img_9741

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *