naaiweek

Heel veel pdf’s!

Whieuwww. Afgelopen week was een totale chaos in mijn brein. Dat is voor mij een van de gevaren van te veel naaiplannen hebben. De kans krijgen om allerlei patronen met korting te kopen tijdens het Black Friday-weekend – en die kans met beide handen aangrijpen – hielp niet echt om m’n hoofd op te ruimen. Ik kocht vijf nieuwe patronen en downloadde er ook nog een stel. Ik dróómde er gewoon van om ze allemaal aan elkaar te moeten plakken. Nou ja dromen… het waren eerder nachtmerries.

Maar. Op maandag plakte ik een pdf in elkaar die ik al een paar weken uitgeprint had klaarliggen. Ik had bedacht om (eerst) een testversie te maken van de Helmi tunic dress van Named Clothing. Dus daar ging ik. Flink. Maar eigenlijk heb ik niet eens zo’n grote hekel aan het in elkaar zetten van pdf’. Ik vind het stiekem zelfs best leuk en ontspannend. Maar met zóveel nieuwe naaiplannen en nieuwe patronen, besloot ik toch maar om een stapeltje te laten printen bij een copyshop.

fullsizeoutput_9ed

Al twee dagen later kwam de koerier met een doos vol geprinte A0-tjes. Elf stuks! Ik betaalde er zo’n 30 euro voor, inclusief verzenden wat 6,75 kostte dus de prints zelf vielen nogal hard mee qua prijs – de reden dat ik eens flink uitpakte. Toch een ongeplande kostenpost (want ik had de pdf-patronen natuurlijk ook al gekocht), maar ik ben blij dat ik het gedaan heb, want het scheelt me heel wat uren, die ik nu kan besteden aan naaien.

fullsizeoutput_9ef

Omdat het de eerste keer was dat ik pdf’s liet printen op zo’n groot formaat, heb ik van elk patroon het testvierkantje nauwkeurig nagemeten. Een klein feestje in mijn naaikamer: ze waren allemaal gelukt (lees: ik had geen fouten gemaakt bij het uploaden)!

fullsizeoutput_9ec

Anyway. Toen móest ik dus aan die testversie van de Helmi tunic. Work in progress! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik super-ongemotiveerd raakte toen ik eenmaal mijn stof had uitgeknipt. Ik had het me niet eerder gerealiseerd, maar het leek wel voeringstof! Ik had het gekocht bij zo’n extreem goedkope marktkraam waar alles een euro per meter kost (en waar je dus onmogelijk kwaliteit kunt verwachten, maar hey, het was voor een proefversie). Ik wilde oefenen met het matchen van ruiten, maar er was weinig keus in cheap-ass geruite stof, dus dan maar deze. Toen ik me eenmaal realiseerde dat deze stof een hel was om mee te werken en de jurk ook totaal niet draagbaar zou zijn, was mijn sewjo ook direct verdampt. Maarrrrrrr ik baan mijn weg door de glibberigestoffenjungle en ben bezig met de testversie van de tuniek. Inclusief blind knopenpad en een bandkraagje. Check!

fullsizeoutput_9ee

Last, but not least: ik heb eindelijk een nieuwe afstandsbediening voor mijn spiegelreflexcamera. Ik had een heel goeie, maar die is ergens (!) in mijn naaikamer kwijtgeraakt en ik kan ‘m nergens meer vinden, ondanks het feit dat ik zo’n beetje het hele huis binnenstebuiten heb gekeerd (update: geloof het of niet, maar hij zat in mijn in onbruik geraakte naaidoos!). Wat dit met naaien te maken heeft? Nou um… véél, want met die afstandsbediening maak ik foto’s voor mijn blog. Gelukkig kosten ze bijna niks op die Chinese websites. Ik heb nu een verzamelingetje. Altijd handig als er weer eentje besluit zich te verstoppen in de naaidoos…

Tot volgende week, peeps!

X Lianne

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *